05 June 2013

AROMA Ikan Bakar

After few weeks asyik cancel trip to Jeram for ikan bakar finally jadi kenyataan. I went there yesterday evening. It was a long journey sebab nak avoid jam and tak tau jalan mostly. Anyway, sampai jugak kat the famous Aroma Ikan Bakar ni. Luckily for us sampai before sunset and orang tak ramai lagi so we managed to get table facing sunset. Btw, this place ada different section which provided different ambience. There is a section called Saung and Bambo, need to pay RM10 and RM20, if you want to sit here. As we dont want to waste our RM10-RM20, we sat at the free section. I wonder if all the section xde kipas ke bcos my section was damn hot! Xde angin sepoi-sepoi bahasa and the roof made from zink memang la panas. Ke sebab xnak duduk section berbayar tak dpt kipas, tunggu angin free dari pantai? :p




Beria that day nak makan ikan bakar but takde sekor pon ikan kami order. Haha! Our lauk that day was sotong bakar, ketam cili and butter prawn. Yang paling sedap for me adalah sotong bakar with pencicah. Sotong fresh and sos yang disapu atas sotong tu sedap! Ketam cili pon ok, tapi ada rasa kari! Its ok, still sedap. Ketam pon banyak isi and fresh. Lastly, butter prawn yang tak rasa butter at all. The worst butter prawn ever but still forgiven sebab udang fresh. All the lauk enough untuk kami bertiga. Total bayaran was RM91.20. Ok la kot rasanya. Tapi xde nak datang sini lagi sebab jauh. If tetiba craving for seafood boleh pergi other ikan bakar shop in town. Maybe a lil bit pricey but ok la rite, no need to drive jauh-jauh. Eh, nanti xde feel la makan seafood kat town! Takde view pantai, sunset.. Haha.. ;)




#happytummy

2 comments:

  1. crab is most fav!!
    huh!!dapnyeeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu.. me too! especially yang banyak isi.. :)

      Delete